BesteBuur.jpg

Dirk en Tineke de Kruif 'Beste Buur'

Dirk en Tineke de Kruif zijn tijdens Burendag uitgeroepen tot Beste Buur van Woudenberg. Ze zijn voorgedragen door hun buurvrouw Evelien Post.

Evelien schrijft: "Onze lieve buren Dirk en Tineke zijn echt de beste buren die een mens zich kan voorstellen! Dirk maait elke week ons gras en zet onze kliko‚Äôs buiten! Voor onze 2 dochters van 6 en 8 jaar zijn ze ook zo speciaal. Zo was Dirk zelfs de eerste persoon die onze oudste dochter heeft bewonderd na de geboorte! Onze tuinen zijn open en onze dochters lopen daarom heel vaak bij ze binnen, waar ze natuurlijk altijd een snoepje krijgen, maar vooral enorm veel liefde. Eens in de zoveel tijd bakt Tineke pannenkoeken voor alle buurkinderen. 
Daarnaast doen zij enorm veel voor Woudenberg. Dirk is omroeper bij de voetbalvereniging, is de spreker van de Poortzangers, helpt elke week bij de voedselbank en heeft dit jaar Sinterklaas op de Jan Ligthart school gebracht. Dit is nog maar een kleine greep waarom Dirk en Tineke het verdienen om in het zonnetje gezet te worden! Ik gun het ze zo!"

De bekenmaking was tijdens de Langste Koffietafel actie op het Poortplein. Deze werd door zo'n 125 mensen bezocht. Zij genoten van een gratis kopje koffie, thee of limonade met een lekkere croissant. Alom werd door de bezoekers het initiatief van de winkeliersvereniging geprezen. Sommige mensen spraken voor het eerst dorpsgenoten met wie ze al 40 jaar in Woudenberg wonen. "Volgend jaar komen we weer", was een veelgehoorde mening. De winkeliersvereniging is ook van plan het geslaagde initiatief een vervolg te geven tijdens Burendag 2020. Overigens werden er onder de aanwezigen 15 taarten van de plaatselijke bakkers en 9 cadeaubonnen verloot.

NIEUWS

193