DA

Woudenbergse ondernemers zoeken collega’s om het winkelcentrum te versterken

Woudenberg is een aantrekkelijke gemeente voor inwoners en recreanten. Woudenberg heeft nu ca 14.000 inwoners en groeit tot 2030 naar minimaal 16.000 inwoners. Daarnaast  bezoeken jaarlijks vele duizenden recreanten Woudenberg. Zij verblijven op een van de vakantieparken nabij het Henschotermeer. 

Het compacte winkelcentrum van Woudenberg is sfeervol en biedt een redelijk divers aanbod. Drie supermarkten (Aldi, AH en Jumbo) zorgen voor een stevige dagelijkse traffic naar het centrum. Maar het winkel- en horeca-aanbod is groter, kijk maar op deze website. Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar en biedt ruime gratis parkeergelegenheid. 

De gevestigde ondernemers zijn verenigd in de winkeliersvereniging Door Eendracht Sterk (DES). Via een BIZ-regeling betalen zij een jaarlijkse bijdrage aan DES. Daarmee betaalt de vereniging de kosten van sfeerverhogende middelen zoals bloembaskets en feestverlichting. DES organiseert ook de diverse activiteiten om bezoekers naar het centrum te trekken.

Het centrum wordt de komende jaren verder ontwikkelt dankzij nieuwbouw en verbouw van winkelruimten. De gevestigde ondernemers zijn op zoek naar collega’s die het aanbod in het centrum willen versterken of meer compleet maken. Wij zien mooie kansen voor boeiende speciaalzaken in zowel de food, non-foodsector en dag/avondhoreca. 

De gemeente heeft samen met winkeliersvereniging DES in 2021 een detailhandelsvisie laten opstellen. Deze visie kun je hieronder downloaden. Daarin lees je meer over de lokale situatie en kansen voor ondernemers. Informatie op basis waarvan ondernemers die een bedrijf in het winkelcentrum van Woudenberg willen starten hun businessplan kunnen onderbouwen. 

Meer weten of iemand spreken over je plannen om een onderneming te starten in het centrum van Woudenberg? Neem contact op met:
•    Het bestuur van de winkeliersvereniging DES via email: secretaris@DESWoudenberg.nl
•    De gebiedsregisseur Herman Dechesne via telefoonnummer 06-22204328 / info@brdgadvies.nl

Download: Visie op retail Woudenberg

Visie-op-retail-woudenberg---eindrapportage.pdf
 


 

Over DES Woudenberg

De Winkeliersvereniging DES behartigt de belangen van de ondernemers in Woudenberg-Centrum met een retail-, horeca- of dienstverlenende activiteit. DES staat voor Door Eendracht Sterk. Ondernemers willen door goede samenwerking het winkelgebied aantrekkelijk maken en houden voor consumenten, bezoekers en recreanten. Het winkelcentrum in Woudenberg is tevens een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ). Dit betekent dat alle gevestigde ondernemers in het winkelcentrum jaarlijks financieel een BIZ-bijdrage betalen die door de gemeente in de gemeentelijke belastingaanslag wordt opgelegd.

Het totaal van deze BIZ-bijdrage wordt beheerd door de vereniging Ondernemersfonds DES Woudenberg (ODW). Met deze bijdrage investeert DES/ODW onder meer in bloembaskets en sfeerverlichting in het centrum van Woudenberg. Verder organiseren we activiteiten zoals een zomermarkt en kerstmarkt in het centrum en geven financiële steunen aan de stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg. Iedere laatste zaterdag van de maand is het Surprise Zaterdag met leuke aanbiedingen en activiteiten in het centrum. De actuele aanbiedingen vindt u op deze site.
 
Het bestuur van DES en ODW bestaat uit:
Voorzitter: Patrick Kolfschoten, eigenaar Jumbo Woudenberg
Secretaris: Bert Geijtenbeek, vrijwillig bestuurslid
Penningmeester: Piet Ritmeester, eigenaar Banketbakkerij Ritmeester
Bestuurslid: Erwin Klein Wolterink, eigenaar JOIN Communicatie

Emailadres van DES en ODW: secretaris@deswoudenberg.nl
Postadres: Van Steenbergenlaan 18, 3931 WR  Woudenberg

327