Tony

Dieven hebben voorliefde voor Tony Chocolonely

Afgelopen zondag is er ingebroken in de WereldWinkel. Opvallend: er zijn vooral etenswaren en dan met name Tony Chocolonely chocolade gestolen.

Tsja, wat moet je nou in de lieve vrede doen wanneer je erg veel zin hebt in chocolade als de winkels gesloten zijn……? Dat kan een groot dilemma voor sommige personen zijn! Het is zondag en je verveelt je een beetje…..misschien ben je wel met een vriend, of een paar….De winkels zijn natuurlijk weer dicht op zondag! Jullie slenteren wat door het dorp.”Hé”, zegt er één,” is dat niet dat winkeltje waar mijn moeder altijd haar chocolade koopt?’ “Zou kunnen”, zegt een ander. Er wordt wat aan de deur getrokken en geduwd maar die zit natuurlijk goed op slot! Maar ook dat dilemma is gauw verholpen, na een beetje breekwerk staan ze al gauw in de winkel!

Oh, oeps, nu is het opschieten geblazen….de chocolade is al gauw gevonden. Meerdere dozen worden in een grote tas gestopt. Hé de kassa staat open, laten we daar ook maar even inkijken, ach jammer, hier zit niets in. Toch maar even verder kijken…..oh een doosje..zou daar geld in zitten? Nee, foute bingo, maar wel een paar postzegels! Nou laten we die ook maar meenemen, kan altijd handig zijn! Een ander stopt ook nog maar wat honing en chocoladehagelslag in de tas, die zal wel gedacht hebben: "we zijn nu toch eenmaal binnen" En zo verdwijnen er nog wat dingen in die grote tas, of tassen. Oh, een nietmachine….kan ook handig zijn!! Tuurlijk! 

Wij gaan ervan uit dat het kwajongenswerk geweest is, maar dan nog... hoe laag kun je zinken!! In een non-profit winkel! Waar vrijwilligers belangeloos elke dag (nou ja, behalve dan de zondag!) aanwezig zijn om klanten te helpen aan mooie cadeautjes uit derdewereld landen. Mensen druk zijn met het inkopen doen etc. etc. Allemaal onder het motto: WIJ DOEN DIT OM DE BOEREN EN DE KUNSTENAARS UIT ARME LANDEN EEN BEETJE OP WEG TE HELPEN! Door hun producten met liefde te verkopen kunnen zij een beter bestaan bouwen! Iedereen in Woudenberg weet waar de Wereldwinkel voor staat!!  Zoiets doe je niet!!! Inbreken sowieso niet…….waar is je moraal? Ga alsjeblieft niet de rest van de wereld achterna, een wereld die ziek lijkt te worden! Doe daar in de lieve vrede niet aan mee! 

Hier kunnen natuurlijk A-viertjes vol over geschreven worden maar dat doen we niet! Afgelopen zondag Camerabeelden zullen hopelijk gauw meer duidelijkheid geven! Wil je een hoge boete voor zijn, wees dan een vent met een echt hart en meld je! Dit zal je alleen maar sieren en je voorkomt ermee een hoop ellende en geld!!

NIEUWS

193