Fam.DeMan-lr.jpg

DES Woudenberg maakt ‘Beste Buren’ bekend

Barend en Elsbeth de Man zijn door ondernemersvereniging DES Woudenberg uitgeroepen tot Beste Buur van Woudenberg 2020. Henk en Anneke van Asselt en Leo en Judith van Zanten werden benoemd tot Woudenbergse Superbuur. Al een aantal jaren kiezen de ondernemers op Burendag de beste buur op basis van nominaties van Woudenbergers.

Omdat het de verwachting was dat er in het coronajaar 2020 meer nominaties zouden komen, is al bij de start van de actie besloten naast de ‘Beste Buur’ ook twee ‘Superburen’ te kiezen. Die verwachting bleek terecht, het aantal nominaties was bijna drie keer zo hoog als vorig jaar. “En we hadden wel twintig mensen kunnen laten winnen”, vertelt DA-drogist Berend Treur namens de organisatiecommissie. “Het is mooi om te zien dat veel Woudenbergers naar elkaar omkijken en elkaar helpen als dat nodig is.”

 

Barend en Elsbeth de Man (Paulus Potterlaan) zijn genomineerd door de familie Van der Meij. Ze zeggen: “Barend en Elsbeth betekenen al 10 jaar veel voor ons, al zullen ze dat zelf vast wegwuiven. Het zijn grote dingen maar ook vaak de kleine dingen waarmee ze ons helpen, zoals koken, luisteren en opvangen van kinderen uit de taxi. Onze oudste zoon is autistisch en daardoor erg beperkt in zijn sociale emotionele omgang. Maar bij onze buurtjes kan hij altijd even terecht. Als hij erg overstuur is en de buuf hoort dat, dan komt er geregeld een lief appje dat ik hem gerust even bij hun mag laten spelen of juist even de andere twee.” De familie Van der Meij gaat binnenkort verhuizen. “We zeggen steeds dat we het liefst onze buren mee zouden nemen. De nieuwe bewoners boffen straks boffen maar.”

 

Henk en Anneke van Asselt (Middenstraat) zijn voorgedragen door buurtgenoot Hildegard Brouwer. Tijdens de bekendmaking in De Kaasknabbel vertelt ze zelf de reden voor deze nominatie. “Voor Anneke en Henk is corona niet nodig om klaar te staan voor de buren. Vorig jaar stond ik er alleen voor om het huis van mijn overleden vader op te leveren. Het was voor Henk vanzelfsprekend om mij te helpen. De lijst met alle herstelpunten van de woningbouwvereniging, daar draaide hij zijn hand niet voor om. Dit jaar ging ik verhuizen en heeft Anneke gekookt. Ik kon zo aanschuiven zodat ik in die drukke dagen toch goed zou eten. Ook voor andere zaken die in huis moesten gebeuren stonden deze superburen voor mij klaar. En echt niet voor mij alleen, ook voor de buurt. Toen de gemeente deze zomer paaltjes uit het trottoir verwijderde, heeft Henk zich onmiddellijk ingespannen om die weer teruggeplaatst te krijgen, zodat de kinderen veilig op de stoep kunnen spelen.” Henk en Anneke luisteren het betoog van Hildegard rustig aan. Ze zijn blij met de titel, maar ‘het had echt niet gehoeven’. Anneke: “We volgen gewoon de Heere Jezus.”

 

Ook Leo en Judith van Zanten zijn verkozen tot Superbuur. De overhandiging van het prijzenpakket, inclusief diner bij een plaatselijk restaurant, is vanwege verkoudheid even uitgesteld, maar ze zijn wel geïnformeerd. Buurtbewoonster Lisette van Ekeren heeft ze voorgedragen. “Ze staan altijd voor anderen klaar. Oppassen op de buurkindjes op alle tijdstippen van de dag, ze doen het. Judith ondersteunt meerdere ochtenden op De Griftschool, Leo verzorgt de planten en het aquarium. Even de was opvouwen of even snel even strijken als ik daarin verzaak, het wordt geregeld. Ook bij haar zoon en schoondochter met vier kleinzoons regelt ze het washuishouden. Als buur kan ik Judith altijd bellen of appen, ze redt me altijd uit de brand. De kinderen zijn dol op hun buurman en buurvrouw en wij als ouders ook. Ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, van ons willen ze nooit wat aannemen.”

Foto: Familie de Man (r) en familie Van der Meij bij DA Drogisterij. Henk en Anneke van Asselt (foto hieronder) kregen hun prijs bij de Kaasknabbel, in aanwezigheid van Hildegard Brouwer.

NIEUWS

193